לנדוור מחממת את שוק הקפה: תקים רשת אקספרס

לנדוור מחממת את שוק הקפה: תקים רשת אקספרס

ענף הקפה מתאפיין לאחרונה בפריחתן של רשתות האקספרס, הנהנות ממיקומים אטרקטיביים במרכזי ערים, משכר דירה נמוך יחסית, בהתאם לשטחן הקטן, ומעלות תפעול נמוכה בזכות היעדר מטבח בסניפים. ל"כלכליסט" נודע כי לנדוור מתעתדת להקים בשש השנים הקרובות רשת של 100 סניפי אקספרס שיציעו לעוברים ושבים קפה לדרך ואוכל מוכן.



הבעלים של לנדוור — אורן מאור, עופר קורן וניר כספי — פועלים להקמת סניפים בסגנון בתי הקפה של Pret A Manger הלונדונית, שבמקור החלה כחנות אחת בתחנת רכבת תחתית שהציעה אוכל מוכן לקחת ומעט מקומות ישיבה לאכילה במקום.


הרשת המתוכננת — שתכלול בתי קפה שימכרו מזון מעדנייה מוכן, כריכים, מאפים וסלטים, ותתבסס ברובה על שתייה ומזון טייק אוויי — תופעל על ידי זכיינים, וסניפיה הראשונים מתוכננים להיפתח ב־2016.




פוזלים גם לקניונים



הסניפים יתפרסו על שטח של 70 מ”ר בממוצע, לעומת שטח של 250 מ”ר בסניפים הקיימים, ועלות הקמתם מוערכת ב־900 אלף שקל, לעומת 2 מיליון שקל המושקעים בסניפי הביסטרו. הסניפים יקומו במרכזי הערים וייתכן שייפתחו סניפים גם בקניונים.



בשלב זה עוד לא נקבע שם סופי לרשת, ולא הוחלט אם היא תפעל תחת השם לנדוור או תחת שם אחר.



סניפי האקספרס הם גם דרכן של רשתות הקפה להיכנס לשוק המוסדי. כך לדוגמה רשת אספרסו בר חברה לקייטרינג שולץ ומפעילה נקודות קפה מהירות וממותגות במשרדי עובדים.



באמצעות סניפים קטנים, שעלות הפעלתם נמוכה יחסית, תוכל הקבוצה להתמודד במכרזים עתידיים של בתי חולים ותחנות רכבת. כיום ללנדוור 44 סניפים ועוד חמישה סניפים בהקמה שייפתחו בגן העצמאות בירושלים, בפרויקט רביעיית פלורנטין בתל אביב, באור יהודה, יבנה הירוקה ופתח תקווה.



אחת השחקניות הראשיות בתחנות הרכבת ובבתי החולים היא רשת עלית קפה, השייכת לקבוצת שטראוס, המפעילה 35 עגלות בתחנות רכבת (מתוך 55 תחנות), ו־25 עגלות בבתי חולים.



שחקנית חדשה יחסית בשוק עגלות הקפה היא רשת קופיקס, שב־2014 החלה בפיילוט להפעלת עגלות למכירת מוצריה בבתי ספר ובאוניברסיטאות, במטרה להכנס בעתיד למכרזים גם של בתי חולים ומוסדות ציבור נוספים. נכון להיום מפעילה הרשת שתי עגלות בבתי ספר ועוד סניף באוניברסיטת חיפה שכולל שלוש דוכנים.



קהל שבוי











ידוע שקהל שרוכש קפה בבתי החולים ובמוסדות הציבוריים הוא קהל שבוי, שאין לו אפשרויות בחירה מגוונות במיקומים הללו ולכן לרוב מחירי המוצרים לצרכן במיקומים הללו הם גבוהים יחסית, אך בשנתיים האחרונות יש מגמה של הורדת מחירים לנוכח מחאות הצרכנים. התמלוגים שמשלמים הזכיינים לבתי החולים גבוהים יחסית ומגיעים ל־40%-35% מממחזור המכירות, מה שהופך עבור חלק מהזכיינים את הפעלת נקודת המכירה ללא רווחית.



קורן, מאור וכספי הם שותפים עסקיים זה 17 שנה. בעבר החזיקו בין היתר בלילינבלום 23, ג’ון דו, הגימנסיה, לנסקי וקישטן אנד בר, שנסגר לאחר תקופה קצרה וברים נוספים. כיום מאור שותף בבר רוזה. ב־2003 הקימו את רשת הסושייה, ומאוחר יותר מכרו את חלקם בה לאסף גרינברג, השותף גם בפרנג’ליקו.



מלנדוור לא נמסרה תגובה.