אורנה יפת, כלכליסט

חנן אסיאג ויובל עיני רכשו את מלוא הבעלות על רשת כפר השעשועים. אתמול בערב התקיימה התמחרות בין הצדדים השותפים ברשת ובסיומה אסיאג ועיני רכשו את חלקה של הקבוצה השותפה – בעלי קבוצת הכדורגל הפועל תל אביב האחים איציק ושרון ניסנוב, זאב גרינברג ומאיר תושב. כל אחת מהקבוצות החזיקה ב-50% מהבעלות על הרשת. חנן אסיאג מבעלי חברת אורתם מליבו, ויובל עיני בעלים של חברות מענף הבנייה.

עוד נודע כי ההתמחרות נערכה לפי שווי הנמוך מ-6 מיליון שקל לרשת. ביוני 2017 נרכשה כפר השעשועים על ידי אסיאג ועיני בתמורה ל-6.5 מיליון שקל. בסמוך לרכישה הם הכניסו את בעלי הפועל תל אביב כשותפים בחברה שמנתה אז 57 סניפים. הרוכשים השקיעו ברשת עוד כמיליון שקל כהלוואת בעלים, אך מספר הסניפים ירד ל-53.

כפי שנחשף, השותפות לא צלחה והצדדים החחליטו לפרק אותה, על רקע אי הבנות והסתכלות אסטרטגית שונה. לפני כשבועיים קיימו הצדדים דיונים במסגרתם החליטו כי הרשת תעבור לידי בעלי קבוצת הפועל תל אביב, אך אסיאג ועיני חזרו בהם ולבסוף החליטו הצדדים לבצע התמחרות בסופה הציעו אסיאג ועיני את הסכום הגבוה יותר וזכו ברשת.

כפר השעשועים נוסדה ב-1992 על ידי רונן לוי ואבי כץ, ונוהלה על ידי גל אלון. ההיסטוריה שלה רוויה בחילופי בעלויות, בעיות עם זכיינים, צבירת הפסדים של מיליוני שקלים ובעיקר ניסיונות חוזרים ונשנים למכור אותה.

ב-2005 רכשה קבוצת אלון 50% ממניות כפר השעשועים מידי המייסדים ובהדרגה רכשה אחוזים נוספים מהרשת. ב-2010, מימשו לוי וכץ את האופציה שהיתה להם למכור לקבוצת אלון את יתרת מניותיהם (15%) ברשת ויצאו מהחברה. ב-2013, דודי ויסמן, שהיה בעבר בעלים של קבוצת אלון ורצה להיפטר מהרשת, העביר בחזרה ללוי 65% מהמניות וב-2015 רכש לוי את מלוא המניות מקבוצת אלון והפך הבעלים היחידי של הרשת.

בין לבין, ב-2014 נכנס רני צים לשותפות בחברת ריטייל 3000 של רונן לוי ורכש 50% מהחברה שהפעילה את כפר השעשועים ואופיס דיפו. לימים פורקה השותפות וצים נשאר עם רשת אופיס דיפו, בעוד לוי נותר עם כפר השעשועים, עד שנכנסה לכינוס נכסים ב-2017.

לפני שנכנסה להליך כינוס נכסים עמדה הרשת להימכר בתמורה ל-10 מיליון שקל, לקבוצת ספקים בראשות אלון, אך העסקה לא אושרה והרשת נכנסה להליך כינוס, בסופו עברה לידי אסיאג ועיני.

 

מחפשים זיכיון לאחת מהרשתות המובילות בישראל? התקשרו עכשיו 072-3307915 או לחצו כאן.