דורון פרידמן, ישראל היום

אם עד לאחרונה היינו נכנסים לאחת ממסעדות רשת "סאבוויי" ומבקשים מהמוכר שיכין לנו כריך בדיוק, אבל בדיוק, איך שאנחנו אוהבים (שלוש פרוסות עגבנייה, קמצוץ בצל, ערימת פלפל ירוק, זרזיף של רוטב חרדל ודבש, שפריץ של רוטב ברביקיו וחס וחלילה חסה, אם תשאלו אותנו), החל מהשבוע המצב השתנה לגמרי.

רשת המזון המהיר הגדולה בעולם, המונה קרוב ל-40 אלף סניפים ביותר מ-100 מדינות, מבצעת מהפכה בתפריט הנרחב שלה, המהפכה הגדולה ביותר מאז הקמתה לפני 56 שנה. התפריט החדש, הקרוי "The Subway Series" ומושק בשלב הראשון בארה"ב, מורכב מ-12 כריכים חדשים, מחודשים וממוספרים, "שנבחרו בקפידה על ידי מומחי הרשת", לדברי "סאבוויי". הרעיון הוא שהלקוח ייכנס לסניף, ינקוב במספר הכריך שלו בלי להתלבט יותר מדי (כריך מספר 6, למשל, הוא כריך כדורי הבשר המשודרג, המכונה גם "The Boss"), ובכך יחסוך ל"סאבוויי", הסובלת ממחסור בכוח אדם, לא מעט זמן – וכפועל יוצא מכך גם כסף.

ומה אם אנחנו בכל זאת לא מסוגלים להתמודד עם בצל או מעדיפים את הכריך שלנו בלי גבינה? ובכן, "סאבוויי" אמנם תאפשר לבצע "חילופים מסוימים" בכמה מהמרכיבים של כריכי הדגל החדשים, אבל באופן כללי התפריט החדש אינו ניתן לשינוי, נקודה. ובכל זאת, אלה שעדיין יתעקשו לבנות לעצמם כריך מאפס ולבחור מרכיב-מרכיב יוכלו להמשיך לעשות זאת (ככל הנראה למורת רוחם של העובדים). עם זאת, הרשת מקווה שמעתה רוב ההזמנות יהיו מבוססות על התפריט החדש, שאותו היא מקדמת באגרסיביות – ולצורך העניין אף מחלקת בארה"ב מיליון כריכים בחינם בבוקר 12 ביולי, כדי לעודד את המעבר. מהלך ייעול מבורך וברכה למתלבטים, או מכה אנושה לחופש הבחירה? תחליטו בעצמכם.

מעוניינים בזיכיון לרשת מובילה התקשרו עכשיו 072-3307915 או לחצו כאן