אורנה יפת, כלכליסט

בימים אלה שבהם ענף האופנה נמצא בעין הסערה מעריכים קמעונאי אופנה כי מכירת הוניגמן תהיה משימה לא פשוטה. נאמני הרשת, ובמקביל גם מיכה הוניגמן בעצמו, פונים לרשתות אופנה ומנסים לעניין אותן ברכישת הוניגמן. אחת הרשתות שמגלה עניין בהוניגמן היא רשת האופנה רנואר.

להוניגמן 140 סניפים שפועלים תחת שלושה מותגים, הוניגמן נשים, הוניגמן ילדים ורשת הצעירים TNT. פעילות הקבוצה כוללת את רשתות הנשים, הילדים והצעירים. הוניגמן נשים מונה 40 סניפים, רשת הילדים מונה 50 סניפים ו־TNT מונה 50 סניפים נוספים. חלק מחנויות הנשים והילדים הן חנויות משולבות. נכסי החברה כוללים בין היתר מלאי, ידע, ניסיון, ציוד, מועדון לקוחות פעיל, מוניטין, הסכמים מול ספקים וחוזים מול קניונים שכוללים לוקיישנים מרכזיים.

עו"ד קרן רייכבך סגל, רו"ח בועז גזית ועו"ד פיני יניב, נאמני החברה, שואפים למכור את שלוש הרשתות במכלול, ובין היתר על מנת לנסות לשמר את מקום עבודתם של מעל 1,000 העובדים. עם זאת, הנאמנים פתחו במכרז גם את האפשרות לרכוש חלק מהחברה, מאחר שיש היגיון כלכלי עבור חלק מרשתות האופנה לרכוש מותג ספציפי.

בענף האופנה אומרים כי אחת הבעיות של הוניגמן היא היעדר שדרה ניהולית. מיכה רונן, מנכ"ל הוניגמן, חזר לחברה לאחר שנתיים בהן ניהל את חברת ההסעדה שולץ אלא ששבוע לאחר מכן גילה כי היא הולכת להקפאת הליכים. במצב הזה החליט רונן לעזוב את החברה. "מי שיקנה את הוניגמן יצטרך להתמודד עם בעיה שאין בחברה שדרה ניהולית. המנכ"ל התפטר ובעת המכירה גם האחים הוניגמן לא יהיו עוד חלק מהחברה", אומר גורם בכיר בענף האופנה. "בימים כאלה, אם אתה לא מקצוען ולא מכיר את תחום האופנה מהיסוד, לא יהיה פשוט להצליח, גם אם תביא מנכ"ל שמכיר קמעונאות".

מועמדות העיקריות לרכוש את הוניגמן עשויות להיות רשתות האופנה המובילות וקרנות השקעה. את רנואר עשויה לעניין רשת הוניגמן קידס שחסרה בפעילותה כיום. הפעילות של רנואר כוללת אופנה לנשים וגברים, ואת רשת האופנה לצעירות טוונטי פור סבן. רנואר, שאף היא היתה על המדף ועמדה להירכש בעבר על ידי קרן אייפקס, לא נכנסה עד כה לתחום אופנת הילדים ורכישת רשת קיימת שמונה 50 סניפים יכולה לתת לה פלטפורמה להקמת רשת באופן מיידי. אלא שסביר להניח שאם רנואר תרכוש את הוניגמן קידס היא תעדיף להסב את המותג לשם רנואר, ולא לתחזק שלושה מותגים שונים שדורשים השקעה שיווקית נפרדת. אז נשאלת השאלה האם שווה לה לרכוש את המותג בשביל מיקומים בקניונים, כאשר היא יכולה להקים רשת חדשה משלה.

הוניגמן קידס היא הרשת הרווחית והמוצלחת ביותר של קבוצת הוניגמן ועל אף שמדובר בקטגוריה תחרותית ביותר שסובלת מתחרות קשה מצד אתרי האינטרנט ובעיקר נקסט ועלי באבא. להוניגמן קידס ערך מוסף בהיותו מותג ילדים שלא מתמקד בבייסיק, להבדיל מפוקס או קסטרו ילדים. רשת TNT יכולה לעניין, כך מעריכים בענף, את קבוצת פוקס. לקבוצת קמעונאות האופנה הגדולה בישראל יש רשת צעירים בילבונג אך זו מתמקדת באופנת גלישה. רשת TNT פונה יותר לתחום הבייסיק ואופנת הרחוב. עם זאת בענף נרתעים מהחוב הגבוה של הרשת. קמעונאי ותיק בענף האופנה אומר: "החוב של הוניגמן עומד על מעל 230 מיליון שקל, אז בכמה ירכשו את הרשת? מי שישלם עליה יותר מ־20 מיליון שקל הוא לא נורמלי". קמעונאי נוסף אמר כי הוא צופה הענות נמוכה. "אני לא רואה שום היגיון שיקנו את הוניגמן. רשת הנשים זה עסק קשה ושוק הילדים הוא רווי ותחרותי".

בנוסף, ההיסטוריה מלמדת כי חברות אופנה שהגיעו להקפאת הליכים ונמכרו בין היתר בשל מוניטין וותק, לא שרדו לאורך זמן ולבסוף נעלמו מהנוף הקמעונאי. כך בעבר פעל בישראל מותג האופנה טופר שהתמחה בג'ינסים בפריטי טריקו, שאחד ממקימיו היה אורי מולדובן, שלימים רכש את מותג הילדים מישמיש שאף הוא נכנס לאחרונה להקפאת הליכים ונמכר. רשת טופר הלכה והצטמצמה, לאחר מכן הוטמע המותג בתוך חנויות רשת אינדיאני עד שהלך ונעלם עם נפילתה של ראש אינדיאני של ניסים מזרחי, שנסגרה אף היא.

רשתות אופנה נוספות שנקלעו לקשיים הן אופנת הנשים ג'אמפ שנוסדה על ידי מנחם קופיץ'; נעלי מרקו שנסגרה; וילדותי, שהוקמה על ידי אודי ואתי צאיג ומכרה בגדי ילדים. "אף חברת אופנה שקרסה ונמכרה מהקפאת הליכים לא הפכה לבוננזה", אומר גורם בענף. "חברת אופנה שנקלעת להקפאה מפספסת עונה ועד שהיא נמכרת וחוזרת לתפקד מחדש, עוברות עוד שתי עונות לפחות והיא מתקשה בתחרות”.

 

מעוניינים בזיכיון לאחת מהרשתות המובילות בישראל? התקשרו עכשיו 072-3307915 או לחצו כאן.