פוקס סוגרת חנויות עודפים

פוקס סוגרת חנויות עודפים

פוקס סוגרת חלק מחנויות העודפים – כך עולה מדו"חותיה הכספיים של חברת האופנה הישראלית שפורסמו שלשום, והציגו תוצאות שיא לחברה.


פוקס מפעילה בהפעלה עצמית את חנויות העודפים שלה הממוקמות ברובן בקניונים ובמרכזים מסחריים. בתחילת 2010 מנתה הרשת 13 חנויות עודפים, וכיום היא מונה עשר: החנויות במדרחוב ירושלים, באשדוד ובתלפיות נסגרו, ובאחרות, כגון הרצליה, צומצמו שטחי המסחר. במהלך השנה תסגור החברה 3–4 חנויות נוספות. על פי התוכניות, יישאר לבסוף מספר מצומצם של חנויות עודפים שנמצאות במרכזים שהם מרכזי עודפים.


"ניהול המלאים היום הרבה יותר מוקפד, וצריך פחות חנויות עודפים", אומרת עינת פורטוגלי, סמנכ"ל השיווק בפוקס. לדבריה, השאיפה היא לסיים את המלאים בחנויות הרגילות במבצעי סוף עונה: "אנו דואגים לחסל את יתרת המלאים בחנויות עצמן ולא להעביר אותם למחסנים".  


במקביל, רוצה פוקס להיפטר מחנויות העודפים מתוך אסטרטגיה מיצובית. "הרבה חנויות עודפים פוגעות במיצוב של המותג, כי חנויות עודפים לא נראות טוב כמו חנות רגילה", מסבירה פורטוגלי. "בנוסף, מצאנו את עצמנו בסיטואציה שברוב המיקומים בהם יש לנו חנויות עודפים, יש גם חנות רגילה, והשאיפה היא להביא את הלקוחות לקנות בחנויות רגילות ולא בחנויות עודפים במחיר מוזל".  


בשנה החולפת יישמה פוקס מדיניות של איחוד חנויות הרשת, וסגרה 33 חנויות. בשנה הקרובה היא עתידה להמשיך במגמה ולסגור חנויות נוספות. פעילות זו תרמה לעלייה במכירות ולשיפור הרווח התפעולי: הראל ויזל, מנכ"ל ומבעלי פוקס, טוען כל העת כי שכר הדירה בקניונים ובמרכזים מסחריים גבוה מאוד, ופועל לצמצם את שטחי המסחר במטרה להקטין את שכר הדירה, ובמקביל להעלות את המכירות בחנויות גדולות שמשלבות את כל מותגי הקבוצה.


הפעילות ברוסיה ממשיכה לצמוח


מהדו"חות עולה עוד כי ב־2010, הפעילות של פוקס ולב לבייב במדינות חבר העמים עברה לראשונה לרווח לפני מס. המיזם המשותף, המוחזק בחלקים שווים על ידי ממורנד של לבייב ופוקס שבשליטת הראל ויזל, רושם רווח גם בשורת הרווח לפני מס (521 אלף שקל) וגם בשורת הרווח אחרי מס (682 אלף שקל). ב־2009 רשם המיזם לראשונה רווח אחרי מס של 250 אלף שקל.


השידוך בין לבייב ופוקס נולד בסוף 2004, כאשר פוקס דיווחה על מו"מ להקצאת מניות ללבייב, במקביל למו"מ לפתיחת רשת חנויות פוקס ברוסיה ובחבר העמים. כיום מחזיק לבייב בכ־20% ממניות פוקס ובמחצית מהמיזם המשותף. המיזם המשותף מפעיל שמונה חנויות ומעסיק 113 עובדים.


הפעילות ברוסיה רשמה צמיחה מהירה מאז 2006, אז עמדו המכירות על 1.5 מיליון שקל בלבד – כאשר מ־2008 התייצבו המכירות על קצב ממוצע של כ־31 מיליון שקל. ב־2007 הגיעה הפעילות ברוסיה לשמונה חנויות, ומאז לא נפתחו סניפים חדשים. לדברי ויזל, בחברה מרוצים מהפעילות – אך לא מתכננים בשלב זה לסגור סניפים קיימים או לפתוח סניפים חדשים במדינה.


למרות הקיפאון בהכנסות, פוקס ולבייב הצליחו לשפר את רווחיות הרשת ולהעביר אותה לרווח לפני מס ב־2010. עם זאת, השותפות סוחבת הפסדים מצטברים של כ־2.5 מיליון שקל לפני מס מאז 2006, ושל כ־2 מיליון שקל אחרי מס באותה תקופה.


עם הקמת הפעילות המשותפת ברוסיה העבירה פוקס למיזם המשותף הלוואה של 3.8 מיליון דולר (ממורנד העמידה לחברה הלוואה בהיקף זהה). המיזם הרוסי כבר החל לפרוע את הלוואות הבעלים שניתנו לו עם ההקמה, וכעת יתרת ההלוואה של פוקס לחברה הרוסית עומדת על 2.5 מיליון דולר. 


למרבה האירוניה, היתה זו המתחרה קסטרו שהודיעה בתחילת פברואר האחרון על הפסקת פעילותה ברוסיה, עקב בעיות עם הזכיין המקומי. קסטרו החלה לפעול ברוסיה בסוף 2004.