אורנה יפת, כלכליסט

אחרי שנים ארוכות של מידור, רשת גוד פארם מצליחה להיכנס בהדרגה לקניונים. לכלכליסט נודע כי בשבועיים הקרובים הרשת תפתח סניף בקניון של קבוצת מליסרון, הקניון הגדול בפתח תקווה (אבנת), על שטח של 300 מ"ר. בסניף הושקעו 3 מיליון שקל, והוא ייפתח בקומה מינוס 1, שמעליה, בקומת הכניסה, פועל סניף של המתחרה סופר־פארם.
בנוסף לכך מנהלת גוד פארם משא ומתן מתקדם עם חברת הנדל"ן אמות לפתיחת סניף נוסף באחד הקניונים שלה, שיתווסף לסניף הראשון שפתחה הרשת בקניון קריית אונו של אמות. כמו כן גם שיכון ובינוי וחברת הביטוח הראל, שמחזיקות בבעלות על קניון עיר ימים בנתניה, החליטו לפתוח דלת לגוד פארם, ולפני פסח נפתח סניף של רשת הפארם בקניון הנתנייתי על שטח של 200 מ"ר ובהשקעה של כ־2 מיליון שקל.
הרשת, שבבעלות שני המייסדים אדם פרידלר ואוהד סנדלר וכן שיווק השקמה של רמי לוי, התקשתה לקבל דריסת רגל בקניונים, שבהם פועלת המתחרה הוותיקה סופר־פארם. הסנוניות הראשונות היו הסניפים בקניון קריית אונו ושבעת הכוכבים בהרצליה, אבל מאז הרשת לא הצליחה לחדור לקניונים של קבוצות הקניונים המובילות.
ב־2017 נחתם צו מוסכם בין רשות התחרות לרשת סופר־פארם, שהיה אמור לצמצם את הבלעדיות של סופר־פארם בקניונים, אלא שהדבר לא ממש סייע למתחרות גוד פארם ורשת Be. הראשוניות שהיתה לרשת הוותיקה וחוויית הקנייה שהיא מציעה, לצד הנאמנות שרוכשות לה קבוצות הקניונים הגדולות, לא איפשרו דריסת רגל למתחרות.
"הצו המוסכם שחתמה רשות התחרות עם סופר־פארם לא עזר לנו כי עובדה שאנחנו לא נמצאים בקניוני עזריאלי וגם לא בקבוצת ביג", אמר סנדלר לכלכליסט. "אבל עכשיו יש קבוצות קניונים שמתחילות להבין שגוד פארם מביאה טראפיק, ומאפשרות לנו להקים סניף בנכסים שלהן. יש אלינו יותר פניות מצד הנהלות קניונים. יש מנהלי קניונים שבאים לראות את המיקום שקיבלנו בקניון בפתח תקווה, כי הם מבינים שהמשחק השתנה, והיום המרכזים הפתוחים נהנים מטראפיק גבוה יותר מאשר הקניונים הסגורים. אנחנו נהנינו מהתנועה הגבוהה ברחובות בשנות הקורונה, ועכשיו הקניונים לוקחים אותנו בשכירות נמוכה, ואנחנו נהנים גם מהטרפיק שלהם וגם מהחשיפה למותג".
לדבריו, הסניף הראשון שנפתח בקניון קריית אונו על שטח של 170 מ"ר יוגדל ל־300 מ"ר: "בשל הפדיונות הגבוהים שהסניף עושה יש הצדקה להגדיל אותו, ואנחנו משקיעים מיליון שקל בהרחבה שלו. גם הסניף שפתחנו לפני פסח בעיר ימים יורחב בהמשך ב־100 מ"ר. פתחנו על שטחים קטנים כדי לבחון את המיקום והאם הוא מצדיק את דמי השכירות שאנחנו משלמים לקניון".
דמי השכירות שרשת הפארם משלמת על סניפים ברחוב עומדים על 100-70 שקל למ"ר, בעוד דמי השכירות בקניונים עומדים על כ־250 שקל למ"ר. כעת תצטרך גוד פארם להוכיח לצרכנים שהיא מצליחה להתמודד עם שכר דירה כפול בלי להעלות מחירים ולאבד את הייחודיות שלה.
"אנחנו לוקחים שטחים קטנים בקניונים כי שכר הדירה שם גבוה ואנחנו באים מחנויות רחוב שבהן השכירות נמוכה משמעותית", מסביר סנדלר. "אנחנו עובדים במודל של למכור בכמויות גבוהות ברווחיות יותר נמוכה, וככה שכר הדירה בקניון יכול להצדיק את עצמו. אנחנו גם לוקחים את הקומות העליונות או קומת מינוס, ששם שכר הדירה נמוך יותר. אלו קומות שעובדות פחות חזק בקניונים, והתנועה שגוד פארם מביאה מעוררת אותם לחיים".
לשאלה אם הקניונים מממנים לגוד פארם בינוי, כפי שהם נוהגים לעשות למותגים מובילים, הוא השיב: "כשהקניונים מממנים בינוי שכר הדירה גבוה יותר. אנחנו מעדיפים לשלם שכר דירה נמוך, ולהשקיע בהקמת החנות".
על קניוני עזריאלי וביג הוא אמר: "המנכ"לים שלהם עוד לא הפנימו את השינוי, אבל יש מנהלים שרואים שזה קורה בשטח ומבינים שאפשר את כולם באותו קניון. בקניון שבעת הקניונים מוצרי הטואלטיקה שאני מוכר נמכרים גם בסניף ויקטורי בקניון והבשמים שאני מוכר נמכרים ברשת אפריל, אבל אני שחקן אחר. אני על משבצת הדיסקאונט".
גורם בכיר בקניונים אמר לכלכליסט ש"לא רק הקניונים, אלא גם גוד פארם נדרשה לעבור תהליך של התפתחות בנראות החנויות. הם שדרגו את החנויות שעד היום היו מותאמות לרחוב ועכשיו הן כבר יותר מעוצבות ומתאימות לקניונים. המוצר של גוד פארם השתפר מאוד, והשאיפה שהם ידעו לתת שירות בסטנדרט שהקניונים דורשים".
מעוניינים בזיכיון לרשת מובילה התקשרו עכשיו 1700-720-720 או לחצו כאן