ירידה של 20% במכירות רשתות האופנה

ירידה של 20% במכירות רשתות האופנה

דאגה בקרב רשתות האופנה: המכירות של הרשתות בקטגוריה רושמות החל מתחילת חודש מאי ירידה של יותר מ-20%, בהשוואה לחודש מאי אשתקד – כך מעידים מנכ"לים של רשתות אופנה. "הירידה אינה מוסברת. בהשוואה לשנה שעברה מדובר בירידה של 20%-25% במכירות והיא משותפת לכל רשתות האופנה", אומר מנכ"ל של אחת מרשתות האופנה.
 
"התנועה בקניונים דלה וכרגע חודש מאי נראה ממש רע. אנחנו מצפים לעלייה משמעותית במכירות לקראת סוף החודש ובחודש הבא", אומר מנכ"ל של רשת אופנה אחרת.
 
בשוק האופנה הורגשה האטה משמעותית במכירות בחודש מארס האחרון אולם בחודש אפריל נרשמה עלייה במכירות באופן שהביא בסך הכול לאיזון. אלא שמתחילת החודש מורגשת האטה משמעותית. "אני לא זוכר חודש מאי כזה כבר שנים", מעיד אחד ממנכ"לי רשתות האופנה. בשוק מייחסים את ההאטה במכירות למגמות הכלכליות. "אנשים בשוק מכל המצב ועושים עצירה. רוצים לראות מה קורה".
 
"הירידה היא כלל ארצית. מאי השנה התחיל רע אבל צריך לזכור שמאי הוא החודש הכי רע בשנה, כל שנה. בינואר עד אפריל המכירות היו הרבה יותר טובות מאשר בשנה שעברה ולכן במאי יש האטה. במאי היה גם את יום העצמאות ויום השואה ואין שום תמריץ להוציא עוד על קניות, וכשקוראים בעיתון שעזריאלי עושה 'סטוק דיי' בעוד שבועיים, כולם יודעים שיהיה סטוק דיי והם לא באים לקנות בינתיים", אומר מנכ"ל קניוני ישראל משה רוזנבלום. 
 
אולם, גם רוזנבלום מודה שמקור ההאטה מבוסס גם על המצב הכלכלי. "אין ספק שזה לא רק כי מאי הוא חודש רע. כשרואים את המגמה וקוראים מה קורה עם הדולר והאינפלציה, כולם עושים עצירה של רגע ואומרים בואו נבחן את עצמנו ואת ההוצאות. ההאטה היא לא של קניון זה או אחר אלא של כלל המשק" אומר רוזנבלום. 
 
"אפריל היה טוב לכולם ומאי באופן מסורתי הוא חודש לא כל כך טוב. יש איזשהו סוג של ירידה אבל אני לא מאמין באחוזים האלה. אני חושב שזה יותר כמו 5%-6%", אומר ארנון תורן, מנכ"ל קניון עזריאלי. 
 
ואם לא די בכך, ברשתות האופנה חוששים מהמדד. "עליית המדד עושה לנו נזק הרבה יותר גדול בשל ההשפעה על האג"ח. מדובר בסכומים מטורפים. לנו זה עלה במיידי ב-2 מיליון שקל", אומר מנכ"ל אחת החברות.