מקדונלד'ס ממשיכה בטרנד הבריאותי: מפחיתה קלוריות ואחוזי שומן

מקדונלד'ס ממשיכה בטרנד הבריאותי: מפחיתה קלוריות ואחוזי שומן

מוצרי הדגל של מקדונלד'ס יכילו מהיום פחות קלוריות – כך הודיעה היום הנהלת מקדונלד'ס ישראל.


החברה מפחיתה את אחוז השומן בבשר מ-17.5% ל-9%, כך שכמות הקלוריות במק-רויאל ירדה ל-495 קלוריות, עם 2% שומן רווי – בסך-הכל 5.5% שומן.


עוד תציע הרשת החל מהימים הקרובים ארוחות בלחמניות מחיטה מלאה טרום נבוטה (עינן קל), כך שהערך הקלורי של מק-רויאל בלחמניה זו יהיה כ-400 קלוריות.


כדי לתת מענה למודעות הגוברת לצריכת אוכל פחות מזיק לבריאות, נקטה הרשת מאז 2003 מספר צעדים: שמן הטיגון הוחלף לשמן קנולה מיוחד; אחוזי השומן ברטבים הופחתו; נוספו 100 גרם ירקות כמעט בכל הארוחות; ונוספו אלטרנטיבות בחירה לארוחות של סלט ירוק ופוטטו צ'יפס.


בישראל, כך מתפארים ברשת, מכיל הביג מק 30% פחות קלוריות לעומת ביג מק בשאר העולם. הפרשים דומים בקלוריות קיימים גם בשאר הכריכים, בין השאר משום שבעולם גבינה צהובה ובייקון הם מרכיב דומיננטי בארוחת ההמבורגר, לעומת הארץ.