קפה קפה במגעים לפתיחת סניפים בהודו

קפה קפה במגעים לפתיחת סניפים בהודו

רשת קפה קפה מנהלת מגעים לפתיחת סניפים בהודו. לדברי רונן נמני, הבעלים של הרשת: "אנחנו במגעים עם קבוצה של חמישה ישראלים, שניים מהם גרים בהודו. הכוונה היא לפתוח במדינה ארבעה־חמישה סניפים במקביל, ככל הנראה בתחנות דלק, דבר שיצריך התאמה של הקונספט ל־the go on". נמני ייסע בסוף פברואר עם אבינועם בן מולחה, מנכ"ל הרשת, לבחון את השוק ואת המיקומים בהודו.


קפה קפה כבר מפעילה סניף בסופיה שבבולגריה ובקרוב עתיד להיפתח סניף באוקראינה. "היינו במשא ומתן עם שותף פוטנציאלי בנוגע לרוסיה, אבל זה לא יצא לפועל", אמר נמני.


בישראל מתכוונת הרשת, המופעלת על ידי זכיינים ומונה כיום 73 סניפים, להמשיך ולהתרחב. "נגיע ל־90 סניפים עד סוף 2009, לא יותר", אמר נמני. "ההתרחבות תהיה בעיקר בצפון ובדרום. אנחנו פותחים עכשיו סניפים בקניון חדרה, בכרמיאל, בראש פינה, בגרנד קניון ובעוד מקומות. נוסף על כך החליפה הרשת את ארקפה plaza one שבבאר שבע ונכנסה לראשונה לאילת".


על המיתון אמר נמני שעד לפני שבועיים הם ראו ירידה של 15%–20% במכירות הסניפים, אבל הוא מאמין שזה ישתנה: "במיתון הקודם, ב־2002, ראינו עלייה בפדיונות של בתי קפה. גם לאנשים לא היה מה לעשות וגם מדובר בפתרון זול יותר ממסעדות. בשבועיים האחרונים מתחילים לראות היפוך מגמה".


זיכיון לקפה קפה עולה 55 אלף דולר. לדברי נמני, זכיינים שעבדו חזק מוסיפים לעבוד טוב גם בתקופה הנוכחית, ואלו שהיו חלשים לפני המשבר מתקשים עכשיו. "החלפנו שלושה זכיינים. מעבר לכך, לכל אחד שמבקש להשתחרר מהזיכיון אנחנו מוצאים מחליף".


את 2008 סיימה הרשת, לדברי נמני, עם מחזור מכירות של 200 מיליון שקל, לעומת 150 מיליון ב־2007 – עלייה של כ־33%.