סקאל מתכננת מהפכה בשוק הנעלים הישראלי: תפתח 60 חנויות של רשת Payless בחמש שנים

סקאל מתכננת מהפכה בשוק הנעלים הישראלי: תפתח 60 חנויות של רשת Payless בחמש שנים

רשתות הדיסקאונט מחו"ל ממשיכות להגיע לישראל. חברת סקאל קיבלה את הזיכיון של רשת הנעלים Payless shoesource האמריקאית. מדובר ברשת דיסקאונט לנעליים. סקאל מתכננת לפתוח 15 חנויות עד 2011 ו-60 חנויות בחמש השנים הקרובות. "אנחנו נכנסים בכול הכוח ונשקיע שני מיליון דולר בהשקה. זה ישנה את שוק הקמעונות בארץ. בתוך חמש שנים נחזיק ב- 15% משוק הנעליים, כאשר כבר בסוף 2011, כשיהיו לנו 15 חנויות, נחזיק ב-2.5% מהשוק", אמר סולי סקאל במסיבת עיתונאים שקיימה החברה.


מסקאל נמסר כי תשמור על מדיניות המחירים הנמוכה של החברה העולמית וכי התמחור יהיה זהה לתמחור בחנויות בארצות הברית, בתוספת מע"מ. המחיר הממוצע לזוג נעליים יעמוד על 94 שקל, וטווח המחירים ינוע בין 19 ל-200 שקל.


הרשת בישראל גם תאמץ את המדיניות העולמית של תשע תקופות מבצעים בשנה. "רוב המפעלים איתם הרשת עובדת מייצרים רק עבורה, והיא קונה יותר מ-200 מיליון נעליים בשנה, כך שהיא יכולה להציע מחירים נמוכים מאוד לנעליים באיכות גבוהה. בעוד שרוב החברות בעולם מביאות את הסחורה למחסן המרכזי ומשם משווקות אותה, מה שמביא לייקור של 10%, אנחנו נקנה את הסחורה הישר מהמפעל במזרח ונייבא אותו לארץ", הסביר סולי סקאל, כיצד ימנע ממחירים יקרים בעשרות אחוזים, בדומה למצב ב-H&M ובאיקאה, הטוענות לעלויות שינוע והובלה גבוהות.


4,500 חנויות בעולם


Payless נוסדה ב-1956 ומפעילה 4,500 חנויות, בעיקר בארצות הברית, אך גם בקנדה, באמריקה הלטינית, באיים הקריביים, בפיליפינים ועוד. 84% ממחזור המכירות של החברה הם מארה"ב. סך מחזור המכירות בעולם מסתכם ב-3.3 מיליארד שקל.


תמהיל החנויות בישראל, כמו בעולם, יהיה 50% נעלי נשים והיתר ילדים וגברים. כמו כן, ימכרו ברשת אקססוריז. החנויות בארץ לא ימכרו את המותג SOUCONY הנמכר ברשת האמריקאית, אך ימכרו בהן מותגים אחרים, בהם אמריקן איגל, AIRWALK, CHAMPION ועוד.


Payless תתחרה בעיקר ברשת TOGO, המפעילה 62 חנויות נעלים, וברשתות אופנה כמו H&M, קסטרו וזארה המחזיקות גם הן במחלקות נעליים. בניגוד ל-TOGO, שבנתה מותג חדש, payless הינה רשת חנויות מולטי ברנד, המוכרת מותגים רבים, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות. "יש לנו יחודיות שאין למתחרים. TOGO מתקרבת אלינו ברמת המחיר אבל זה ממש לא אותן נעליים. המותגים שנמכור מאוד מוכרים לאמרקאים. בארץ הם עוד לא מוכרים אבל יכירו אותם מהר מאוד", אמר סקאל.


לדבריו סקאל, מדיניות הפרסוםשל הרשת תהיה בעיקר אדפטציה לפרסום מחו"ל והחברה לא תחזיק בפרזנטור או תעבוד באסטרטגיה שיווקית משל עצמה.


קבוצת סקאל, שבבעלות האחים סולי ומאיר סקאל, מתמחה בייבוא ושיווק של מותגי יוקרה. סקאל מייבאת ומשווקת את מותגי האופנה טימברלנד, נאוטיקה, BEBE, קנת קול, פולו ראלף לורן, GUESS ועוד ומפעילה 100 חנויות המוכרות את המותגים הללו או כמותגים עצמאיים או תחת חנויות של הרשתות אמפוריום וסקאל ספורט שבבעלותה. "נכון שכל המותגים שלנו הם יוקרה אבל הקנה מידה שלי הוא שהחברה שאני מייצג תהיה עם מחזור של יותר ממיליארד דולר", אמר סקאל. "אנחנו יודעים לייבא, לשווק ולמכור וזה לא משנה מה אתה מוכר. היו תקופות שמכרנו 40% משוק הנעליים בישראל".