גולן חזני, כלכליסט

מחלוקת במגעים בין בעל השליטה ברשת, ליאון קופלר, וקרן CVC סביב סמכויותיה של האחרונה מאיימת לפוצץ את המו"מ. CVC אמורה לרכוש 40% מהמניות לפי שווי של 1.88 מיליארד שקל.

קשיים בעסקת סופר-פארם: מחלוקת שצצה בימים האחרונים במגעים בין ליאון קופלר, בעל השליטה בסופר-פארם, וקרן CVC מאיימת לפוצץ את המו"מ שהיה כבר בשלבים מתקדמים ועל סף חתימה.

המחלוקת היא סביב הסמכויות והזכויות של CVC כשותף מיעוט. הקרן הציגה דרישות שלהן לא הסכים קופלר. שני הצדדים ינסו לגשר על הפערים בימים הקרובים. CVC אמורה לרכוש 40% מהמניות לפי שווי של 1.88 מיליארד שקל.

לפי מה שפורסם, העסקה אמורה להיערך בשני שלבים: בשלב הראשון אמורים שני הבנקים לאומי ודיסקונט למכור את מניותיהם לקופלר, וזה ימכור 40% מכלל המניות ל־CVC. הדבר עשוי לגרום לפער בשווי החברה בין שתי העסקאות כשקופלר ימכור לפי שווי של 1.88 מיליארד שקל אולם ירכוש את המניות שנמצאות בידי הבנקים לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל בלבד לרשת, מכיוון שמדובר במניות בעלות זכויות נמוכות יחסית לאילו שתקבל CVC, שעמה אמור להיערך גם הסכם שליטה. משמעותו של הסכם כזה הוא שלקרן יהיו זכויות למינוי דירקטורים וזכויות נוספות שייתנו לה משקל בקבלת החלטות אסטרטגיות מהותיות לחברה, כמו הנפקה בבורסה, מינוי בעלי תפקידים, או התרחבות למדינות נוספות – הערך המוסף שהקרן יכולה להביא לחברה.

CVC התכוונה להיכנס לרשת במטרה לסייע לסופר־פארם להתרחב למדינות נוספת לאחר שעד היום הכניסה שלה לסין קרטעה ולא הוכתרה כהצלחה, והיא נשארה עם עשרה סניפים במדינה. הפעילות בפולין, בה יש לרשת 68 סניפים, נחשבה להצלחה יחסית עד שביולי האחרון אושר חוק חדש בפרלמנט הפולני, ביוזמת איגוד הרוקחים במדינה, המגביל אדם או רשת לבעלות על ארבעה בתי מרקחת לכל היותר.

CVC מנהלת נכסים בהיקף של 64.5 מיליארד דולר. 55 מנהלים שותפים בקרן, ורכישותיה מתמקדות ברכישת שליטה או מניות מיעוט משמעותיות בחברות באירופה, אסיה או צפון אמריקה. הרכישות שלה מתבצעות בשיתוף פעולה עם הנהלות החברות הנרכשות. לקרן 20 משרדים ברחבי העולם. בין האחזקות הבולטות שלה מותג השעונים ברייטלינג השוויצרי שנרכש באפריל, אתר הימורי הספורט הבריטי סקיי בט, ויצרנית כלי המזון והשתייה ANCHOR GLASS מארה"ב.

 

מעוניינים להיות זכיינים של אחת מרשתות הפארם? התקשרו עכשיו 072-3307915 או לחצו כאן.