KENVELO מוכרת את החנויות בארץ

KENVELO מוכרת את החנויות בארץ

רשת האופנה KENVELO מוכרת את החנויות שלה בישראל. מקורות בענף מדווחים, כי הרשת עומדת לסגור את כל פעילותה בישראל וכי כל החנויות שלה מיועדות למסירה. מקורות בענף מסרו כי הפעילות בארץ תיסגר, בעקבות סכסוך בין בעלי המניות. עוד נמסר כי הרשת החלה לשלם לעובדים על בסיס יומי. היקף הפעילות של הרשת בארץ מוערך בכ-50 מיליון שקל.


מקור המקורב ל-KENVELO אמר, עם זאת, בתגובה כי הרשת אינה מתכוונת לסגור את הפעילות שלה בארץ. "אנחנו רק משתחררים מכמה מיקומים יקרים", אמר ל"גלובס". "נישאר עם 15 מתוך 19 החנויות הקיימות. הרבה רשתות רוצות חנויות, וזו הזדמנות עסקית מבחינת KENVELO. היא מקבלת על כל חנות כ-200 אלף דולר דמי פינוי".


רשת האופנה Kenvelo ממשיכה בתהליך של סגירת חנויות הרשת בארץ. הרשת הפעילה בעבר כ-20 חנויות וכיום נותרו רק ארבע חנויות פעילות. החנויות בקניון גבעתיים, בקריית אתא ובביג אילת, עברו לרשת רנואר באחרונה; רשת האופנה פול אנד בר החליפה את Kenveloבקריון ובעלי הרשת מנהלים משא ומתן עם אבי מלכה, הבעלים של רשת האופנה מתאים לי ML, להעברת החנויות בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה ובגרנד קניון בחיפה.
הרשת, שהוקמה על-ידי דני חימי ודוד דהאן ב-1989, החלה את דרכה בפראג והציגה אופנת יום-יום לצעירים, גברים ונשים, במחירים סבירים. בהמשך פתחה סניפים במדינות נוספות במזרח אירופה, וכיום יש לה כ-200 חנויות ב-7 מדינות. הפעילות שלה בישראל החלה רק לאחר שכבר מיצבה את עצמה בעולם. החנויות הראשונות בארץ נפתחו בקניון רמת אביב ובדיזינגוף סנטר.
בשנים האחרונות מתנהל מאבק שליטה בין דני חמי לבין בעל השליטה האיטלקי, פיופרנסקי בורגטי, שרכש ב-2004 51% ממניותיהם של השותפים דהאן וחימי. בעבר פורסם כי רשת פוקס ניהלה מגעים לרכישת הרשת, אך KENVELOהכחישה את הפרסום על הרכישה וכן את הטענות כאילו אינה רווחית. מהרשת נמסר אז כי גורמים שונים פנו אליה בהצעות לשיתוף פעולה, אולם לא עמדו בתנאי הסחר והאסטרטגיה של החברה.