סופר-פארם תשקיע 20 מיליון שקל בסניפים עירוניים קטנים

סופר-פארם משיקה קונצפט קמעוני חדש של סניפים קטנים במרכזי הערים, כך נודע ל-TheMarker. מדובר בסניפים שייקראו "סופר-פארם Local", שיתפרשו על שטח מכירה של כ-250 מ"ר, לעומת כ-500 מ"ר לסניף ממוצע של הרשת כיום. מטרת המהלך הוא להיכנס למרכזי ערים ושכונות שבהן אין שטחי מסחר גדולים, והוא צפוי להשפיע על בתי המרקחת הפרטיים בקרבת מקום.


בשלב הראשון פותחת סופר-פארם שלושה סניפים מקומיים: בשכונת פלורנטין בתל אביב (הסניף כבר פעיל), במבשרת ציון, וכן סניף חדש בתל אביב ברחוב אבן גבירול, סמוך לשדרות נורדאו, היכן שפעלה עד לא מזמן חנות של כפר השעשועים.


בשנתיים הקרובות מתכננת סופר-פארם לפתוח עשרה סניפים במתכונת החדשה. ההשקעה המוערכת במהלך תעמוד על כ-20 מיליון שקל – כ-2 מיליון שקל לסניף. סניפי סופר-פארם Local יכללו בית מרקחת, העוגן המרכזי של הרשת, אך יתר המגוון בסניפים יהיה מצומצם יותר. כך, למשל, סניפים לא ימכרו מותגי קוסמטיקה יוקרתית, וימכרו מותג אחד או שניים בלבד של קוסמטיקה עממית. מדיניות המחירים תהיה זהה לכל הסניפים.


"סופר-פארם Local נועד לתת לתושבי שכונות שזקוקים לבית מרקחת או לרכוש חיתולים ומזון תינוקות קרוב לבית וליהנות מחוויית הקנייה המאפיינת את סופר-פארם מצד אחד, ומצד שני הקונצפט מותאם למציאות הנדל"נית במרכזי הערים, שבה יש מחסור בשטחי מסחר גדולים", אומר ניצן לביא, משנה למנכ"ל סופר-פארם.