ליטל דוברוביצקי, ynet

בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא צו הקפאת הליכים זמני לרשת המזון הנודעת "עד העצם אקספרס" לאחר שצברה חובות לנושים בסך של כ-18 מיליון שקל (בכלל זה לספקים, נותני שירותים ואובליגו בנקאי). לרשת 200 עובדים ו-9 סניפים הממוקמים בין השאר בשדרות רוטשילד בתל אביב ובמתחם הסינמה סיטי החדש. בכך נעתר השופט חגי ברנר לבקשת החברות המפעילות את הרשת. במקביל, מינה את עו"ד מור נרדיה כנאמן לרשת. יצוין, כי השבוע בית המשפט מינה נאמן זמני נאמן לרשת רק בשר והוציא צו לפתיחת הליכים לרשת המסעדות שנקלעה לחובות של 10 מיליון שקלים.

בהחלטה לגבי עד העצם אקספרס, השופט קבע כי "הוכח קיומו של חשש סביר כי השהיית הדיון עד לקיומו במעמד הצדדים עלולה לגרום לחברות ולנושיהן נזק חמור, ולאחר ששוכנעתי כי ישנן ראיות לכאורה להתקיימות התנאים למתן צו פתיחה בהליכים נוכח חדלות הפירעון של החברות ניתן בזאת צו ארעי להקפאת הליכים נגד החברות ונגד בעלי השליטה". משמעות ההחלטה היא כי לא ניתן לפתוח בהליכים משפטיים נגד הרשת והרשת קיבלה "שקט תעשייתי" על מנת לפעול באמצעות נאמן שימונה להסדר חוב מול נושיה, שיקומה ומכירתה בהליך מוסדר.

מהבקשה עולה כי חובות "עד העצם אקספרס" לבנק המזרחי טפחות עומדים על כ-7 מיליון שקל, חוב של כ-11 מיליון שקל לנושים כלליים וכן קיים חוב של החברות לבעלי השליטה בסך של כ-7.8 מיליון שקל.

"בעלי הרשת השקיעו מיליונים"

הבקשה הוגשה על ידי 3 חברות המפעילות את הרשת (עד העצם אקספרס, עד העצם ועד העצם אקספרס 2018) הטוענות באמצעות עוה"ד שלום גולדבלט ורוי מיכאל כי "החברות מחזיקות ומתפעלות רשת ממותגת בעלת מוניטין בשם 'עד העצם אקספרס' שהינה רשת מזון מהיר בסגנון אמריקני, המבוססת על תפריט מצומצם ובשר איכותי. הרשת הוקמה בשנת 2013 ומונה היום 9 סניפים בבעלות מלאה באזור השרון והמרכז ומעסיקה כ-200 עובדים שהרשת מהווה את מטה לחמם".

עוד נטען כי הרשת פעלה בצורה מיטבית עד לתחילת תקופת הקורונה עם רווחים נאים והקמה ופתיחה של סניפים חדשים בבעלות הרשת עד לשנת 2019. "מגפת הקורונה, שהחלה בהפתעה גמורה בתחילת שנת 2020, גדעה על אתר את הכנסות הרשת, כל זאת במועד בו הרשת בעיצומן של התחייבויות נוכח השקעותיה בפתיחת סניפים רבים שהוקמו בשנתיים שקדמו למגפת הקורונה (בעלות של כ-1.2-1.5 מיליון שקל לסניף), דבר אשר הקשה על ההחזרים השוטפים בנוסף להתמודדות הגדולה עם השלכות המגפה והסגרים התכופים לאורך של כשנתיים אשר הקטינו את הכנסות הרשת בכ-50 אחוז.

"חרף הקשיים הרבים (שלושה סגרים ושישה גלי תחלואה בפעילות מצומצמת) הצליחה הרשת לצלוח את השלכות מגפת הקורונה בעזרת הלוואת קורונה המכבידה, ושינויים תפעוליים רבים. מנגד, לרשת כיום חובות בהיקף של כ-18 מיליון שקל דבר אשר מכביד על התזרים השוטף של הרשת בין היתר בשל החזרי ההלוואות החודשיות בסכומים נכבדים לרבות תשלום החזר הלוואות הקורונה. ברור כי שיקום הרשת באמצעות מכירת הפעילות וסניפיה ייטיב עם נושיה ועם 200 עובדי הרשת".הרשת מציינת כי פעלה לאחרונה לאיתור משקיע שירכוש מספר סניפי הרשת או את הרשת כולה ומכאן הבסיס והפוטנציאל לשיקום כלכלי בדרך של מכירת הפעילות העסקית. "עם זאת, בשלב זה החברות אשר נמצאות בסחרור כלכלי ומתמודדות כבר בהליכים משפטיים כנגדן, עומדות בפני קריסה. על כן קיימת דחיפות במתן הצו המבוקש לאלתר".נטען בבקשה כי בעלי השליטה ברשת, עזרא שמש, יוסי בכר ואפי שמש ניהלו את החברה בתום לב והשקיעו בה הון פרטי המסתכם במיליוני שקלים, "וניסו להצילה בכל דרך ובעצמם עד הרגע האחרון ואף נטלו לצורך כך הלוואות מקרוביהם ומשפחתם". דיון בבית משפט נקבע ל-10 בנובמבר.

מעוניינים בזיכיון לרשת מובילה התקשרו עכשיו 072-3307915 או לחצו כאן