רשת AM:PM בדרך לבורסה לפי שווי של 150 מיליון שקל

רשת AM:PM בדרך לבורסה לפי שווי של 150 מיליון שקל

רשת AM:PM בדרך לבורסה: מתכננת לגייס 25 מיליון שקל לפי שווי של 150 מיליון שקל. מחזור ההכנסות של הרשת הסתכם ב-2005 בכ-150 מיליון שקל והרווח לפני מס עמד על כ-7 מיליון שקל.


רשת הסופרמרקטים AM:PM בדרך לבורסה של תל אביב. הרשת כבר החלה לעבוד על תשקיף, ובכוונתה להנפיק את מניותיה בבורסה לפי שווי חברה של כ-150 מיליון שקל. הרשת מתכננת לגייס בהנפקה סכום של כ-25 מיליון שקל באמצעות מניות, אופציות וייתכן שגם באמצעות איגרות חוב, וזאת כדי לממן חלק מההתרחבות המהירה שלה המתוכננת להימשך גם אל תוך שנת 2006.


מחזור ההכנסות של AM:PM הסתכם בשנת 2005 בכ-150 מיליון שקל, ועל פי ההערכות בשנת 2006 הוא צפוי לעבור את רף ה-200 מיליון שקל. הרווח של החברה לפני מס עמד בשנת 2005 על 4.5% מהמחזור, דהיינו כ-6.7 מיליון שקל. ככל הידוע הרשת מתממנת בעיקר באמצעות אשראי ספקים והיקף חובותיה לבנקים הוא מינימאלי.


רשת AM:PM החלה לפעול כרשת של פיצוציות. היא הוקמה על ידי האחים גל ורן בלינקיס וגיא אדרי, ילידי העיר רעננה, שנכנסו לענף הקמעונאות מייד לאחר שחרורם מהצבא. בתחילה פתחו השלושה רשת שכללה מספר פיצוציות ברחבי תל אביב, ובשלב השני שידרגו את הפיצוציות לסופרמרקטים קטנים תוך שהם בוחרים במיקומים בעלי ריכוזי אוכלוסייה גדולים.


לפני כ-5 שנים הבינו בעליה כי כדי להתפתח יש להפוך אותה לרשת סופרמרקטים המציעה מגון רחב יותר של מוצרים, ובמקביל מעניקה לקהל התל אביבי את מה שכל כך היה חסר לו באותה תקופה מהרשתות השכונתיות – זמינות של 24 שעות ביממה.


ההחלטה הזו סייעה בידיה של הרשת להציג נתוני צמיחה מרשימים. אם בשנת 2001 עמד המחזור של הרשת על כ-14 מיליון שקל, הרי שבשנת 2002 כבר עבר המחזור את רף 30 מיליון השקל, ב-2003 הוא כבר עמד על יותר מ-60 מיליון שקל ובשנת 2004 כבר עבר את מחסום ה-100 מיליון שקל. כיום מפעילה הרשת כ-16 סניפים בעיקר בתל אביב, אך לאחרונה החליטה הרשת לצאת גם מחוץ לכרך הגדול ופתחה סניף ביפו וברמת גן.


נראה שהיתרון המרכזי של הרשת הוא בזמינות שהיא מציעה לקהל לקוחותיה: פעילות במשך 24 שעות ביממה, לצד פריסה רחבה בתל אביב המאפשרת לצרכנים לרכוש את מוצרי הצריכה הבסיסיים ליד הבית. התרחבותה של הרשת ברחבי תל אביב פגעה בעיקר בבעלי המכולות הפרטיות, שנאלצו להתמודד עם התרחבותה המהירה של הרשת.


יחד עם זאת, גם הרשתות הגדולות דוגמת שופרסל והריבוע הכחול רואות ברשת איום לא קטן, ומשום כך הן פעלו בשנה האחרונה במטרה לחזק את הסניפים השכונתיים שלהן. שופרסל תשיק בקרוב את רשת שופרסל שלי – רשת הסופרמרקטים השכונתית וגם בריבוע הכחול משקיעים מחשבה כיצד להתמודד עם המכולות השכונתיות ועם רשתות דוגמת AM:PM.